Ақмола облысы білім басқармасының Зеренді ауданы бойынша білім бөлімі Өзен ауылының жалпы орта білім беретін мектебі" коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение "Общеобразовательная школа села Озен отдела образования по Зерендинскому району управления образования Акмолинской области"​

СоцСети

 

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

Бракераждық комиссияның мектеп асханасын тексеру туралы Акті

21.10.2025

Акт Бракераждық комиссияның мектеп асханасын тексеру туралы

Күні: 21.10.2025 ж. Уақыты: 10:00  Өткізілген жері: Мектептің асханасы

Қатысқандар (6):                                                                                                

  1. Комиссия төрағасы: Сарин Ж.Т.
  2. Тәрбие ісінің меңгерушісі: Ахметжанова З.Т.
  3. Мектеп медбикесі: Касымбаева М.Т.
  4. Ата-аналар комитетінің төрағасы: Кусленова Д.Е.
  5. Қамқоршылық кеңесінің төрағасы : Калипенов А.Б
  6. Әлеуметтік педагог: Бисарина А.Е.

Қатыспағандар: 0

Тексеру нысаны: Мектептің күнделікті ыстық тамақ беру жүйесі, ас мәзірінің орындалуы, азық-түлік және азық сақтау шарттары, асхана қызметкерлерінің санитарлық-гигиеналық талаптарды орындауы.

Ас мәзірі :

  • Сиыр еті қосылған жалқау қырыққабат орамдары  220
  • Қаймақ тұздығы 20
  • Гарнир ретінде жасыл бұршақ 30
  • Алма 200
  • Нан 50

Ыстық тамақты бір мезгілде алған оқушылар саны:

  • Көп балалы және аз қамтылған отбасынан — 7 оқушы
  • 1–4 сынып оқушылары — 34 оқушы
  •  Барлығы: 41 оқушы

Тексеру барысында анықталған жағдайлар:

  1. Құжаттар және мәзір
  • Күнделікті мәзір белгіленген және оқушылар тізімімен сәйкес;
  • Азық-түлік қабылдау журналдары және қойма есептері жүргізілген (журналдарда мөр/қолтаңба бар).
  1. Азық-түліктің сапасы және сақтау шарттары
  • Қоймада азық-түлік тауарлары жарамдылық мерзімі бойынша тексерілді — көзге көрініп тұрған заңсыз бұзылулар анықталған жоқ;
  • Салқындатқыш және құрғақ қойма температурасы талапқа сай жұмыс істейді (өлшеу жазбалары журналда көрсетілген).
  1. Асхана және құрал-жабдықтар
  • Асхана бөлмесі таза, жұмыс беттері жиналған;
  • Құрал-жабдықтар мен ыдыс-аяқ техникалық талаптарға сәйкес, жуылған және дезинфекцияланатын орындар белгіленген.
  1. Персоналдың санитарлық жағдайы
  • Асхана жұмысшылары санитарлық киім (жұмыс халаттары, бас киім, қолғаптар) киіп, санитарлық кітапшалары бар;
  • Қолы жуу және дезинфекциялау орындары жарақтандырылған.
  1. Дайындау және тарату
  • Ыстық тағамдар дайындалған соң тағам температурасы (термометрмен өлшеу дерегі бойынша) қызметті жүргізген комиссия мүшесі жазбаша растаса: сиыр етінен палау — +75°C (орташа), компот — +55°C (орташа) [ескерту: нақты өлшеулер журналға енгізілуі тиіс];
  • Порция көлемі сәйкестік деңгейінде (орташа мектеп стандарттарына сай).

Қорытынды: Комиссия тексерісінің нәтижесі бойынша:

  • Ас мәзірі және тамақтандыру тәртібі жалпы талаптарға сай;
  • Азық-түлік сақталуы мен дайындау тәртібі қабылданатын деңгейде ұйымдастырылған;
  • Ескерту ретінде төмендегілер ұсынылады (кеңес ретінде):

Ұсыныстар:

  1. Тамақты тарату және порция салмағын тұрақты түрде бақылап отырған жөн; порция салмағының өлшемдері күнделік журналға енгізілсін.
  2. Температураны өлшеу нәтижелерін (салқындатқыш, пісірілген тағамдар, компот) күнделікті журналда тіркеуді жүйелі түрде жүргізу.
  3. Қоймадағы азық-түліктің жарамдылық мерзімін бақылауды күшейту; түгендеу кестесін ай сайын жаңартып отыру.
  4. Асхана персоналдары үшін санитарлық-гигиеналық талаптарды қайталап түсіндіріп, оқыту семинарларын өткізуді ұйымдастыру.
  5. Құрал-жабдықтардың техникалық қызмет көрсету және дезинфекциялау кестесін нақтылап, жауапты тұлғаларды анықтау.

Комиссия шешімі: Асхана жұмысы маусымдық талаптарға сәйкес және оқушыларды тамақтандыру қауіпсіздігі талаптарын сақтай отырып ұйымдастырылған. Жоғарыда көрсетілген ұсыныстар 1 ай ішінде қаралып, түзетулер енгізілуі тиіс.

Комиссия мүшелерінің қолдары:

Комиссия төрағасы:

Мектеп директоры___________Сарин Ж.Т

Комиссия мүшелері:

Тәрбие ісінің меңгерушісі: ___________ Ахметжанова З.Т

Мектеп медбикесі: ___________Касымбаева М.Т

Ата-аналар комитетінің төрағасы: ___________Кусленова Д.Е

Қамқоршылық кеңесінің төрағасы : ___________Калипенов А.Б

Әлеуметтік педагог: __________ Бисарина А.Е

 

Ескерту: қажет болған жағдайда комисия анықтаған қосымша кемшіліктер мен түзету шаралары бойынша актіні толықтыруға құқылы.

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                         

 

 

Брокераждық комиссиясының мақсаты – тұтынушыларға ұсынылатын тағам өнімдерінің, дайын тамақтардың, азық-түлік пен ас мәзірінің сапасын, қауіпсіздігін және санитариялық талаптарға сәйкестігін бақылау.

Толығырақ айтқанда, брокераж комиссиясының негізгі мақсаттары мыналар:

  1. Тағам сапасын тексеру – дайын тағамдардың сыртқы түрін, дәмін, иісін, консистенциясын және температуралық режимін бағалау.
  2. Санитариялық нормалардың сақталуын бақылау – тағам дайындалатын және ұсынылатын жерде гигиеналық талаптардың орындалуын қадағалау.
  3. Тағам қауіпсіздігін қамтамасыз ету – жарамдылық мерзімі өткен, күмәнді өнімдерді анықтап, оларды жоюға шешім қабылдау.
  4. Ас мәзірін үйлестіру – тағамдардың ассортиментін, олардың калориялығы мен құрамын саралап, теңдестірілген тамақтану ережелеріне сәйкестендіру.
  5. Тұтынушы денсаулығын қорғау – тамақтан улану немесе басқа да санитариялық-гигиеналық бұзушылықтардың алдын алу.
  6. Ұсыныстар беру – асханалар мен тамақтану орындарына тағам сапасын жақсарту, мәзірді жетілдіру және санитариялық талаптарды сақтау бойынша ұсыныстар енгізу.

Қатысқандар (6):                                                                                                

  1. Комиссия төрағасы: Сарин Ж.Т.
  2. Тәрбие ісінің меңгерушісі: Ахметжанова З.Т.
  3. Мектеп медбикесі: Касымбаева М.Т.
  4. Ата-аналар комитетінің төрағасы: Кусленова Д.Е.
  5. Қамқоршылық кеңесінің төрағасы : Калипенов А.Б
  6. Әлеуметтік педагог: Бисарина А.Е.

 

 

Просмотров: 24


Добавить комментарий



Включить данные в подпись

Текст