«Өзен ауылының ЖОББМ» КММ
Бракераж комиссиясының жұмыс жоспары
2023-2024 оқу жылы.
№ |
Іс-шараның аты |
іске асыру нысаны |
жиілігі |
аяқтау нысаны | жауаптылар |
1. |
Мектеп асханасын тексеру |
тамақтану уақытын белгілеу |
ай сайын |
күнде |
комиссия мүшелері |
2. |
Ас блогының, азық-түлік сақтауға арналған үй-жайдың санитариялық жай-күйін тексеру. |
Ас блогының үй-жайларын, жабдықтарды, асхана ыдыстарын көзбен шолып тексеру |
ай сайын |
қарау |
комиссия мүшелері |
3. |
Талаптарға және санитарлық нормаларға сәйкес оқушылардың тамақтану режимін тексеру. |
тағамдарды салыстыру |
ай сайын |
есеп |
комиссия мүшелері |
4. |
үнделікті мәзірді тексеру: әр тағамның технологиялық картаға сәйкестігі, тағамның көлемі туралы мәліметтер, ауыстырулар |
тағамды салыстыру |
ай сайын |
Акт |
комиссия мүшелері |
5. |
Азық-түлік өнімдерін қоюға қойылатын талаптардың сақталуын тексеру. Бақылау тағамы мен тәуліктік сынамалардың болуын тексеру. |
тағамдарды салыстыру |
ай сайын |
Акт |
комиссия мүшелері |
6. |
Ішу режимін тексеру. Пайдаланылатын ауыз судың органолептикалық көрсеткіштерге сәйкестігі. Бір рет қолданылатын шыныаяқтардың болуы. |
күнде |
ай сайын |
Акт |
комиссия мүшелері |
7. |
Барлық қажетті тоңазытқышпен, асхана жабдықтарымен, тиісті жиһазбен және ыдыс-аяқпен жарақтандыруды тексеру. |
Термометрлердің жарамдылығын тексеру, журналдарға жазу |
ай сайын |
анықтама |
комиссия мүшелері |
8. |
Дайын тағамдарды салу кезінде талаптардың дұрыстығын тексеру. Өнімдерді сақтаудың температуралық режимдерін сақтау. |
Бақылау тамақ дайындау технологиялық картаға сәйкес. термометрлердің жарамдылығын тексеру, журналдарға жазу. |
ай сайын |
анықтама |
комиссия мүшелері |